Monteringsanvisning

Tandsmycke / Tandkristall monteringsanvisning

Följ vår monteringsanvisning så kommer monteringen av ert Nordic Original tandsmycke att gå enkelt och behovet av efterarbete att minimeras. Heliobond®, som vi rekommenderar att ni använder, har en konsistens och transparens som gör det idealiskt för montering av tandsmycken. Vill ni använda annat monteringsmaterial än det vi rekommenderar går det bra men använd ej Scotchbond och se till att materialet är helt transparent och följ nedanstående procedur.

Observera att tid för härdning kan variera beroende på lampans styrka. Vänta 48 timmar innan montering sker på blekt tand.

  1. Putsa och rengör tanden noga med pimpsten och vatten. Etsa den sedan i minst 20 sekunder med etsgel. Etsa en yta större än själva smycket som skall appliceras. Skölj noga rent med vatten och blästra torrt. Etsa ej tandsmyckets baksida.
  2. Lägg upp några droppar Heliobond i en dappenkopp och med hjälp av en penselborste eller Quick-Stick applicerar ni Heliobond på den etsade och rengjorda emaljen. Monterar ni ett stort guldtandsmycke applicerar ni givetvis mer material här för att fylla ut.
  3. Plocka nu upp smycket med hjälp av en Pick-N-Stick. Vidrör ej baksidan av smycket, dvs. den yta som skall ligga an mot tanden.
  4. Placera smycket mitt i den Heliobond® ni applicerat på tanden. Ta hjälp av en (fick) sond för att fixera smycket och ta sedan bort Pick-N-Stick.
  5. Kontrollera med patienten att smycket sitter korrekt och ljushärda sedan minst 40 sek buckalt (och ljushärda där smycket är bara).
  6. Därefter tar ni mer Heliobond på penselborsten/Quick-Sticken och bestryker/duttar kristallen och emaljen precis runt kristallen med ett tunt, tunt lager Heliobond. På guldsmycken behöver ni bara stryka/dutta runt kanten av smycket för att säkerställa en tät montering. Med en bomullsrulle tar ni bort eventuellt monteringsmaterial som kommit utanför arbetsytan men var noga med att inte ta bort något av det material ni applicerat på smycket och emaljen närmast den. Ljushärda sedan minst 40 sekunder ( bara buckalt ifrån).  Observera! Använd inte mer monteringsmaterial än nödvändigt. För frikostig applicering kan göra att smycket tappar lyster och kan även medföra att smycket lossnar. Ett tunt fint lager är vad som behövs för en hållbar och vacker montering.
  7. Kontrollera med en undersökningssond att inga ojämnheter eller vassa kanter finns och att smycket sitter ordentligt fast. Behövs putsning använd mild sådan, gärna silikonpolerare. Klart!

Följande monteringsmaterial bör användas: Heliobond®